Children’s Activity Centre by Phooey Architects - Indesignlive | Daily Connection to Architecture and DesignIndesignlive | Daily Connection to Architecture and Design

A professional resource for the design curious

Join the global
design collective

Available in print
and online.

SUBSCRIBE

Children’s Activity Centre by Phooey Architects

Four shipping containers transformed into a kids activity centre in Melbourne, recognised by UK architectural awards

shipping_container_hero


BY jesse

January 30th, 2008


What better way to teach kids the importance of recycling than by sending them to a play-school made from re-used shipping containers?

Generated by sustainable strategies, with the aim of creating a low-cost, zero waste centre, Melbourne firm Phooey Architects designed and developed the activity centre, which is currently in use in Melbourne’s Skinners playground.

Fashioned out of four large shipping containers, the centre is 100% environmentally friendly, made from only durable, recycled and reclaimed materials.

The project was the recent recipient of an ’Architecture Review Award for Emerging Architecture’ in the UK.

www.phooey.com.au


INDESIGN is on instagram

Follow @indesignlive