Philips Headquarters Netherlands, by LAVA | Architecture & Design

A professional resource for the design curious

Join the global
design collective

Available in print
and online.

SUBSCRIBE

Philips Headquarters Netherlands, by LAVA

How can non-physical design elements such as ‘light’ bring people together? Philips by LAVA uses “intelligent lights” in a parametric designed ‘tree’ to boost communication, creativity, interchange and wellbeing for staff and visitors.



BY Indesignlive

May 29th, 2017


Architect
LAVA

Photography
Jonathan Andrew

Project Managers
Brink Groep

Space Planners
BICG

Structural Engineers
Adviesbureau Tielemans

MEP Engineers
Deerns

Lighting
Philips

Finishes
Durabella – Terrazzo Floor Covering
Moso – Bamboo decking, floor and wall tiles
Desso – Twist Carpet
Forbo Flooring – Marmoleum linoleum
Bolidt – Epoxy Coating
Reinweiss – Wall paint and woven wallpaper
Derako – Wooden ceiling

Fixed & Fitted
Basaltgrau – Aluminium screen frame
Ecophon – Ceiling islands and acoustic ceiling
Sphinx – Sink and closets

Read the full story in Indesign Magazine Issue #68, or click here! 


INDESIGN is on instagram

Follow @indesignlive