A professional resource for the design curious

Get the latest design news direct to your inbox!

Work, Play, Pause

A typically stressful work environment is made homely through clearly defined spaces

Work, Play, Pause


BY

November 29th, 2010


TEXT PATRICIA NELSON
PHOTOGRAPHY TYRONE BRANIGAN

An exploration of transitional space and a move away from conventional corporate fit-outs shaped the refurbishment of the Westpac Contact Centre in Epping, Sydney by Geyer. The new hybrid operations centre was driven by Geyer’s vision of a workplace to accommodate not only the comfort and needs of all employees, but also rapidly changing business pressures.

The nature of a typical call centre environment made this especially taxing, and so the scheme looked to create a domestic aesthetic. The Geyer team developed a concept that would differentiate between zones and allow for shared space, encouraging collaboration and contact between staff but also providing room for personal retreat.

The second floor, or the ‘Sanctuary’ is the main area for social interaction, with a café and communal kitchen, and acts as the building’s centre. Casual furniture entices staff to unwind, and on every level are tea points and alternate workspaces.

 

Read the full story on page 98 of Indesign magazine Issue #43, in stores now.

INDESIGN is on instagram

Follow @indesignlive


The Indesign Collection

A searchable and comprehensive guide for specifying leading products and their suppliers


Indesign Our Partners

Keep up to date with the latest and greatest from our industry BFF's!

Related Stories


While you were sleeping

The internet never sleeps! Here's the stuff you might have missed