SapientNitro by Space Matrix | Architecture & Design

A professional resource for the design curious

Join the global
design collective

Available in print
and online.

SUBSCRIBE

SapientNitro by Space Matrix

Nature, technology and collaboration define SapientNitro’s office in Singapore’s Central Business District.



BY jesse

May 22nd, 2012


Last year, we showed how AgFacadesign transformed the stark atrium at 158 Cecil Street into a towering vertical garden. Now we peer into the office of one of the building’s tenants.

SapientNitro, an integrated marketing, commerce and technology services firm, wanted their new workspace to foster communication and collaboration. It had to inspire creativity – an essential driver of the business – and exude a strong Sapient identity.

 

Space Matrix has designed the office to allow all staff easy access to the abundance of natural light that floods the space. The team has turned the outdoor terraces – located on both sides of the office – into relaxation areas for employees, complete with a bar and Zen garden. Glass panels on the floor of the terrace look down onto the street.

 

 

 

A collaboration hub has been positioned in the middle of the office. Serving as the company’s nerve centre, it contains a VC room, a design centre, meeting rooms, phone booths and a utility area.

 

The walls of the design centre are composed of operable acoustic glass walls, enabling the space to switch from individual rooms to a larger room, or a town hall space at any time.

 

Collaborative workspaces are also scattered throughout the office to inspire informal discussions, aided by writable walls that allow staff to meet and put forth their ideas anywhere they choose. Insertions of energetic colours and funky graphics cue in the company’s branding and identity.

 

 

With technology forming an integral part of SapientNitro’s DNA, a great amount of attention was given to technological implementations within the office.

 

 

The AV systems have sleek controls and are very functional and intuitive. The meeting rooms feature professional grade LED backlit displays, and the projection wall has been painted to look like a movie theatre screen. Overall, Space Matrix has worked to ensure that the AV solutions are well-integrated with the design of the office space.

Space Matrix
spacematrix.com


INDESIGN is on instagram

Follow @indesignlive