Pedrali chairs furnish the stations of the Mont Blanc Skyway cableway

A professional resource for the design curious

Join the global
design collective

Available in print
and online.

SUBSCRIBE

Pedrali chairs furnish the stations of the Mont Blanc Skyway cableway

Taking inspiration from ice crystals and the reflections of snow, the new Mont Blanc cableway by architect Carlo Cillara Rossi has three futuristic stations varying in purpose and style: bars, restaurants, retail areas, entertainment services and panoramic terraces – with beautiful furnishing solutions from Italian company Pedrali. 



BY Ashley Tucker

January 13th, 2016


The interior designby architects Roberto Rosset and Danilo Montovert, has stayed in tune with the exterior architecture, characterised by large windows, significant heights and visible structures, taking its inspiration from the altitude in the choice of materials for each three stations.

For the starting station of Pontal d’Entréves (1300m above sea level) that first welcomes visitors, the chosen element is wood, for Pavillon du Mont-Fréty (2172 m above sea level), the intermediate station with a focus on tourism infrastructure, wood and sheets of etched iron, and for Punta Helbronner (3462 m above sea level), the highest station surrounded by rocks, snow and ice, black sheet metal, white Corian and glass.

Pedrali_Skyway-Monte-Bianco_ph

The rooms dedicated to food service have been set out using design elements combined with furnishing solutions from Italian furniture company Pedrali. The Malmö collection of chairs with a Scandinavian taste has been chosen for the Restaurant BaBellevue located in the intermediate station of Pavillon du Mont-Fréty. Integrating seamlessly, the bleached ash chairs match the large curved bar counter covered with vertical light oak slats. The armchairs, upholstered and covered in grey fabric, on the other hand, sit well in the Dames Anglaises dining room, characterised by furniture and wood panelling made up of oak panels of three different shades with an irregular pattern.

The polypropylene chairs of the Volt collection feature in the Bistrot des Glaciers at the Punta Helbronner station. The chairs are stackable, lightweight and look like minerals, due to their goffered finish and anthracite grey colour, which makes them suitable for the highest venue, characterised by the presence of a purwhite prism consisting of a bar counter made from lacquered glass and a Corian wall.

Pedrali
pedrali.it

Pedrali_Skyway-Monte-Bianco_phu

Pedrali_Skyway-Monte-Bianco_pht

Pedrali_Skyway-Monte-Bianco_phr

Pedrali_Skyway-Monte-Bianco_phi

Pedrali_Skyway-Monte-Bianco_ph.-Daniele-Domenicali-(2)


INDESIGN is on instagram

Follow @indesignlive