A professional resource for the design curious

Join the global
design collective

Available in print
and online.

SUBSCRIBE
Indesign Magazine
Indesign Magazine

Nestlé Group’s Milan Offices encourage “agile” working

DEGW Italia has designed the interior spaces for the new Nestlé headquarters in the Milanofiori Nord neighbourhood of Assago (Milan), Italy.



BY

April 7th, 2015


L22_Nestlé_MI48_ph

DEGW Italia’s contribution mainly focused on coming up with the most suitable solutions to encourage the dynamic use of the premises and to accommodate flexible working methods geared to Nestlé’s overall strategy that is particularly attentive to developing corporate welfare projects and “agile” working.

The concept-layout of a standard floor consists of open-space offices well supported by a combination of different-sized meeting rooms, touchdown spaces and project areas, quiet rooms and phone booths for work that requires real concentration.

L22_Nestlé_MI15_ph

This concept fully exploits the courtyard-shaped layout of the building with break areas and thematic hubs located at the intersection between its various wings (Nespresso, Sanpellegrino, Perugina etc.), which act as functional hinges and “condensers” of relations on the various different levels.

There are also large “special areas” forming an extensive, integrated support system for the entire building: the entrance hall, whose multi-hyped spaces accommodate a wide range of reception and communication functions; a “food promenade” on the first floor consisting of a sequence of five meeting rooms whose graphics represent the basic ingredients of the Group’s different products (water, coffee, cocoa powder, cereals); the large company restaurant on the second floor (with a VIP area, balcony, lounge area and free-flow space), furbished with special niche-spaces for either group or individual work.

LAJA-armchair_design-Alessandro-Busana_Pedrali

STYLUS-table_design-Pedrali-R&D

The Pedrali contemporary and versatile products have been selected to furnish the large company restaurant on the second floor.

For the VIP Area the minimalistic look of the Stylus tables in white is well combined with the bichromatic upholsteries of the Laja armchairs, with a steel chromed rod frame.
The technopolymer chairs and stools of Kuadra collection were chosen for the balcony, the lounge area and the free-flow space.

L22_Nestlé_MI135_ph

Office Fit Out / Interior Design: DEGW Italia
Architectural Design: Park Associati
Date: 2014
Location: Italy, Milan – Assago, Milanofiori
Photography: Dario Tettamanzi

Pedrali
pedrali.it


INDESIGN is on instagram

Follow @indesignlive

The Indesign Collection

A searchable and comprehensive guide for specifying leading products and their suppliers

While you were sleeping

The internet never sleeps! Here's the stuff you might have missed