Modernising the Commission | Architecture & Design

A professional resource for the design curious

Join the global
design collective

Available in print
and online.

SUBSCRIBE

Modernising the Commission

Malaysian Securities Commission re-vamped by S.I. Design



BY jesse

October 30th, 2007


While the Securities Commission building in Bukit Damansara, Malaysia, appeared to be a modern, forward-thinking centre, its interior was not.

After occupying the building for more than 10 years, the management realised interior refreshment was needed to better reflect the company– as well as to accommodate the young professionals working within the building.

Moving away from the stereotypical grey government style imbedded throughout the building, S.I.Design’s team of designers inserted warmth and luxury into the fitout.

For the executive/VIP lounge a holistic design plan was adopted to compliment the architecture of the building as well as fully utilising the space. A double circle layout was inserted into the space and now allows groups to gather in a comfortable meeting environment, which maintains a sense of privacy.

The entire design and construction exercise was completed in four months and the end result is a workplace with a thoroughly recharged energy that reflects the corporation, and its new batch of young workers.

S.I.Design
sidesign.com.my

Image caption: The executive/VIP lounge in the Securities Commission building


INDESIGN is on instagram

Follow @indesignlive